Eliberare pasaport

iturism  
   Acasa
|  Publicitate |  Contact |  Newsletter
CAUTARE
Oferte favorite (0)   
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata

 

sageata Alba AB
Arad AR
Arges AG
Bacau BC
Bihor BH
Bistrita Nasaud BN
Botosani BT
Brasov BV
Braila BR
Bucuresti B
Buzau BZ
Caras Severin CS
Calarasi CL
Cluj CJ
Constanta CT
Covasna CV
Dambovita DB
Dolj DJ
Galati GL
Giurgiu GR
Gorj GJ
Harghita HR
Hunedoara HD
Ialomita IL
Iasi IS
Ilfov IF
Maramures MM
Mehedinti MH
Mures MS
Neamt NT
Olt OT
Prahova PH
Satu Mare SM
Salaj SJ
Sibiu SB
Suceava SV
Teleorman TR
Timisoara TM
Tulcea TL
Vaslui VS
Valcea VL
Vrancea VN
   

 

Eliberare pasaport

 

Pasaportul se ridică numai de la sediul la care a fost depusă cererea (Str. Nicolae Iorga nr. 27-29, Sector 1 sau Şos. Pipera nr. 49, Sector 2)

 

Pasaportul se ridica de catre titular sau in cazul minorului care nu a implinit varsta de 14 ani de persoana care a depus cererea ori de persoana imputernicita de parinti printr-o procura speciala autentificata in tară de notarul public, iar in străinătate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori in fata autoritătilor străine, acestea din urmă trebuind să indeplinească conditiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 05.10.1961. Sunt scutite de supralegalizare, apostilare sau de orice altă formalitate, procurile eliberate de autorităţile statelor cu care România a încheiat tratate de asistenţă juridică.
Procurile autentificate vor fi prezentate in original iar  cele incheiate de autoritătile străine vor fi însoţite si de o traducere legalizată.- La eliberarea paşaportului simplu electronic, a paşaportului simplu temporar şi a paşaportului simplu va fi prezentat un document de identitate valabil.
- În cazul minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani, persoana care ridică paşaportul acestuia va  prezenta alături de documentul de identitate valabil şi certificatul de naştere al minorului, în original.
- Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani ridică paşaportul în baza unui document de identitate valabil.Titularul documentului de calatorie sau, după caz, părintii  minorilor cu varsta sub 14 ani, reprezentantii legali sau, însotitorii acestora, au obligatia de a nu folosi documentul de călătorie când au intervenit modificări privind datele de identificare ale titularului ori schimbări majore în fizionomia acestuia.