Acte necesare pentru eliberarea paşaportului simplu temporar

iturism  
   Acasa
|  Publicitate |  Contact |  Newsletter
CAUTARE
Oferte favorite (0)   
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata
sageata

 

sageata Alba AB
Arad AR
Arges AG
Bacau BC
Bihor BH
Bistrita Nasaud BN
Botosani BT
Brasov BV
Braila BR
Bucuresti B
Buzau BZ
Caras Severin CS
Calarasi CL
Cluj CJ
Constanta CT
Covasna CV
Dambovita DB
Dolj DJ
Galati GL
Giurgiu GR
Gorj GJ
Harghita HR
Hunedoara HD
Ialomita IL
Iasi IS
Ilfov IF
Maramures MM
Mehedinti MH
Mures MS
Neamt NT
Olt OT
Prahova PH
Satu Mare SM
Salaj SJ
Sibiu SB
Suceava SV
Teleorman TR
Timisoara TM
Tulcea TL
Vaslui VS
Valcea VL
Vrancea VN
   

 

Acte necesare pentru eliberarea paşaportului simplu temporar

 

ERERILE DE ELIBERARE A PASAPOARTELOR SIMPLE TEMPORARE SE TIPARESC AUTOMAT IN MOMENTUL DEPUNERII ŞI SE DEPUN NUMAI LA SEDIUL DIN STR. NICOLAE IORGA NR. 27-29, SECTOR 1.

NU SE COMPLETEAZA FORMULARE INAINTE DE A INTRA LA GHISEU!

Cetatenii care au domiciliul sau resedinta in municipiul Bucuresti pot solicita personal eliberarea a pasapoartelor simple temporare, in baza următoarele documente:

 

 • cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz,  buletinul de identitate, aflate in termen de valabilitate, in original. Cartea de identitate provizorie poate fi acceptată doar dacă este insotită de certificatul de nastere, in original.
 • pasaportul anterior, dacă acesta există;
 • dovada achitării taxelor si tarifelor de emitere a pasaportului simplu electronic sau a pasaportului simplu temporar, completate pe numele titularului, în original;
 •  


  Pentru motive obiective asa cum prevede art. 15 alin. 3 din Legea nr. 248/2005, cu modificările şi completarile ulterioare, la Serviciul Public Comunitar Pentru Evidenta şi Eliberarea Pasapoartelor Simple al municipiului Bucuresti pot depune cereri de eliberare a pasaportului simplu temporar si cetatenii care nu au domiciliul sau resedinta in municipiul Bucuresti  IMPORTANT!

  La preluarea imaginii faciale, solicitantul nu trebuie să aibă capul acoperit, ochii  închişi ori să poarte ochelari, iar expresia feţei acestuia trebuie să reprezinte o stare comună. Prin exceptie, preluarea imaginii faciale se poate realiza cu capul acoperit, pentru motive religioase, cu conditia ca fata titularului, de la baza barbiei si pana la frunte, sa fie vizibila in mod clar si fara umbre de lumina.


  DACA TITULARUL DORESTE SA FOLOSEASCA PASAPORTUL ANTERIOR, AFLAT IN TERMEN DE VALABILITATE, PANA LA DATA ELIBERARII NOULUI DOCUMENT DE CALATORIE, ESTE NECESAR SA INFORMEZE LUCRATORUL DE LA GHISEU INAINTE DE DEPUNEREA DOC
  UMENTELOR PENTRU A EVITA ANULAREA ACESTUIA

   

  Paşaportul simplu temporar se elibereaza în urmatoarele situaţii:

   

  a) pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;

   

  b) în cazul în care titularul declara în scris ca urmeaza sa calatoreasca în state între care exista stare de beligeranţa ori conflict diplomatic şi are aplicata în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampila ori o viza eliberata de statul cu care ţara în care calatoreşte se afla în conflict;

   

  c) când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar ca urmare a epuizarii filelor destinate aplicarii acestora calatoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibila;

   

  d) când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie sa calatoreasca de urgenţa în strainatate;

   

  e) când minorul urmeaza sa se deplaseze în strainatate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical fara de care viaţa ori sanatatea îi este pusa în pericol şi nu exista timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt parinte. În aceste situaţii, autoritaţile care elibereaza paşaportul simplu temporar au obligaţia de a informa celalalt parinte, concomitent sau de îndata ce este posibil;

   

  f) pentru cetaţenii români aflaţi în strainatate care nu mai poseda documente de calatorie valabile şi care declara ca este necesar sa îşi continue calatoria în strainatate sau sa îşi reglementeze şederea pe teritoriul unui stat.

   

  IMPORTANT!  Începând din luna martie 2010, autorităţile japoneze nu recunosc paşapoartele simple temporare româneşti ca documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei şi intrarea în Japonia. În cazul în care cetăţenii români care deţin doar paşaport simplu temporar doresc să călătorească în Japonia, oricare ar fi scopul deplasării, este necesar să obţină de la misiunile diplomatice ale Japoniei - din România sau din alte state - viza de intrare în Japonia.
  Cetăţenii români care deţin doar paşaport simplu temporar şi călătoresc în Japonia fără a obţine în prealabil viză de la Ambasada Japoniei, nu vor putea intra în Japonia.
  Pentru informaţii detaliate, vă rugăm contactaţi Ambasada Japoniei la Bucureşti (informaţii prin telefon: luni - vineri, 09:00 - 12:30, 14:00 - 17:00; telefon: , 021-319-1891).